Ett terränglopp mitt i Kosterhavets nationalpark
 

Tävlingsinformation

Både Koster Trail 15k och Koster Trail Backyard Ultra går av stapeln varje vår, i år den 6 maj 2023. Smakprov från banorna finns på vårt instagramkonto, @kostertrail. I mål serveras lokal öl från Piraya Brewery och pizza från mästerbagarna på Artisan Bread i Karlstad. Njutigt! 

Bankarta för Koster Trail 15k (orange) och Koster Trail Backyard Ultra (blå).
Koster Trail 15k 2023

Starten 2023 går den 6 maj kl.12:00! Banan är cirka 15 kilometer lång och går över stora delar av Nordkoster. Banan är avstämd med Kosterhavets nationalpark. Start och mål är på Kosterhavets Ekobod nära Västra Bryggan på Nordkoster. Koster Trail 15k har endast 80 startplatser! 

Det finns två vätskestationer längs banan, där serveras kostervatten och sportdrycken U Sport från Umara. Läs mer om sportdrycken här Vätskestationerna bemannas av våra vänner från Lyths Nordkoster och Lagunen camping. Efter loppet serveras mat på ekoboden!    

På den här länken finns förra årets resultatlista: https://raceid.com/en/races/8285/result?currentDistanceId=10846

Koster Trail Backyard Ultra 2023

Starten går den 6 maj kl.08.00! Backyard Ultra är ett socialt och utmanande lopp där deltagarna träffas på startlinjen varje timme. Banan är 6.7 kilometer lång och går på Nordkoster. Banan är avstämd med Kosterhavets nationalpark. Start och mål är på Kosterhavets Ekobod. En timme efter starten går nästa start med alla deltagare som hunnit igenom banan och som vill fortsätta loppet. Sen fortsätter det så varje timme! 😊 Tävlingen går ut på att klara av flest timmar/varv.

Koster Trail Backyard Ultra har endast 50 startplatser! 

Det finns inga vätskestationer längs banan, istället serveras dryck och energigivande tilltugg i målområdet varje timme.

Allmän information

Banorna går genom känslig natur, inget skräp får lämnas kvar längs banan. Kom ihåg att titta upp då och då och njut av utsikten! :) 

Här finns aktuell startlista och på samma sida publiceras också resultaten efter loppet: https://raceid.com/sv/races/9678/about

Förvaring av väskor under loppet finns vid start/mål. Efter loppet är det dags att fräscha upp sig! Vi har ju ett underbart hav precis runt knuten där deltagarna skuttar i. De som inte är så badsugna byter om efter egen smak. Det finns tyvärr ingen möjlighet att duscha vid mål.

Deltagare behöver ha en olycksfalls- och ansvarsförsäkring som gäller för terränglopp. Det kan vara inkluderat i hemförsäkringen men det behöver kollas innan loppet. Ett alternativ är att teckna försäkring via exempelvis startklar.nu. 

Resan till Koster kan du planera på Västtrafiks hemsida, sök avgångar från Strömstad Norra hamnen till Koster Västra Bryggan. Observera att starten för Koster Trail Backyard Ultra går kl.08:00, alltså innan första Kosterbåten kommer ut på morgonen. 

Det finns många sätt att lösa boende på Koster eller i Strömstad. Här finns en lista med några av de boenden som finns på Koster: https://kosteroarna.com/kategori/boende/ . I Strömstad finns också många alternativ, bland annat härliga  https://www.lagunen.se/ som också är med och bemannar en av vätskestationerna på loppet. Privata alternativ går att hitta via Facebook-gruppen "Boende på Koster" eller på Airbnb. 

Kostnad för deltagande: 1150kr inkl. moms. I deltagaravgiften ingår loppet, mat och en öl/glas vin/alkoholfritt. För deltagare i 15k serveras maten efter loppet, för deltagare i Backyard Ultra serveras den under loppet ”mellan varven”. Åldersgräns för deltagande är 18 år.