Ett terränglopp mitt i Kosterhavets nationalpark
 

Tävlingsinformation

Koster Trail går av stapeln varje vår, nästa gång den 11 maj 2024. Smakprov från banorna finns på vårt instagramkonto, @kostertrail. I mål serveras hantverksöl från Qvänum Mat & Malt och pizza från mästerbagarna på Artisan Bread i Karlstad. Njutigt! 


Koster Trail 15k 2024
Starten 2024 går lördag 11 maj kl.12:00! En favorit som vi kör 3:e året i rad. Banan är cirka 15 kilometer lång och går längs havsbandet och över stora delar av Nordkoster. Banan är tekniskt avancerad med sträckor av stenar och klippor, och många vackra utsikter. Banan är avstämd med Kosterhavets nationalpark. Start och mål är på Kosterhavets Ekobod nära Västra Bryggan på Nordkoster. Koster Trail 15k har endast 50 startplatser! 

Det finns två vätskestationer längs banan, där serveras kostervatten och sportdrycken U Sport från Umara. Läs mer om sportdrycken här Vätskestationerna bemannas av våra vänner från Lyths Nordkoster och Lagunen camping. Efter loppet serveras mat på ekoboden!    

Koster Trail Halvmaraton 2024
Starten går lördag 11 maj kl.12.00! Koster Trail Halvmaraton går på vägar och stigar och även här går loppet över stora delar av Nordkoster. Banan är något mindre teknisk än 15k men det förekommer stenar och klippor även här. En höjdpunkt är utsikten från Högen, Kosters högsta punkt på 59 meter över havet. Loppet går två varv på banan som är cirka 10,55 kilometer. Start, varvning och mål är på Kosterhavets Ekobod. 

Koster Trail Halvmaraton har endast 50 startplatser! 

Det finns två vätskestationer längs banan, och de är samma som för Koster Trail 15k. Vätskestationerna finns tillgängliga för er under båda varven. Se information ovan om loppens vätskestationer. 

Allmän information

Loppet går genom känslig natur, inget skräp får lämnas kvar och det är viktigt att hålla sig på banan. Kom ihåg att titta upp då och då och njut av utsikten!  

Här finns aktuell startlista och på samma sida publiceras också resultaten efter loppet: https://raceid.com/sv/races/11778/startlist

Förvaring av väskor under loppet finns vid start/mål. Efter loppet är det dags att fräscha upp sig! Vi har ju ett underbart hav precis runt knuten där deltagarna skuttar i. De som inte är så badsugna byter om efter egen smak. Det finns tyvärr ingen möjlighet att duscha vid mål.

Deltagare behöver ha en olycksfalls- och ansvarsförsäkring som gäller för terränglopp. Det kan vara inkluderat i hemförsäkringen men det behöver kollas innan loppet. Ett alternativ är att teckna försäkring via exempelvis startklar.nu. 

Resan till Koster kan du planera på Västtrafiks hemsida, sök avgångar från Strömstad Norra hamnen till Koster Västra Bryggan. 

Det finns många sätt att lösa boende på Koster eller i Strömstad. Här finns en lista med några av de boenden som finns på Koster: https://kosteroarna.com/kategori/boende/ . I Strömstad finns också många alternativ, bland annat härliga  https://www.lagunen.se/ som också är med och bemannar en av vätskestationerna på loppet. Privata alternativ går att hitta via Facebook-gruppen "Boende på Koster" eller på Airbnb. 

Kostnad för deltagande: 1 200kr inkl. moms. I deltagaravgiften ingår loppet, mat och en öl/glas vin/alkoholfritt.  Åldersgräns för deltagande är 18 år.