Ett terränglopp mitt i Kosterhavets nationalpark
 

Tävlingsinformation

Loppet går av stapeln i mitten av maj 2023 med start kl.12:00! Banan är 15 kilometer lång och går över stora delar av Nordkoster. Banan är avstämd med Kosterhavets nationalpark. Start och mål är på Kosterhavets Ekobod nära Västra Bryggan på Nordkoster. Koster Trail har endast 80 startplatser! 

Här är förra årets resultatlista: https://raceid.com/en/races/8285/result?currentDistanceId=10846

Det finnas två vätskestationer längs banan, där serveras vatten och Umaras sportdryck med citronsmak. Vätsestationerna bemannas av våra vänner från Reservatet Nordkoster och Lagunen camping. 

Smakprov från banan finns på vårt instagramkonto, @kostertrail. 

Loppet går genom känslig natur, inget skräp får lämnas kvar längs banan. 

Kom ihåg att titta upp då och då och njut av utsikten! :) Här är banan från Koster Trail 2022, vissa justeringar kan komma att ske till 2023:  

Förvaring av väskor under loppet finns vid start/mål. Efter loppet är det dags att fräscha upp sig! Vi har ju ett underbart hav precis runt knuten där deltagarna skuttar i. De som inte är så badsugna byter om efter egen smak. Det finns tyvärr ingen möjlighet att duscha vid mål. Efter loppet serveras mat på ekoboden!    

Deltagare behöver ha en olycksfalls- och ansvarsförsäkring som gäller för terränglopp. Det kan vara inkluderat i hemförsäkringen men det behöver kollas innan loppet. Ett alternativ är att teckna försäkring via exempelvis startklar.nu. 

Resan till Koster kan du planera på Västtrafiks hemsida, sök avgångar från Strömstad Norra hamnen till Koster Västra Bryggan. 

Det finns många sätt att lösa boendet på. Campingplatsen Reservatet Nordkoster öppnar upp för er som deltar i Koster Trail! Reservatet är ett fantastiskt sätt att uppleva Koster. Tältplatsen ligger alldeles vid havet i naturreservatet på öns nordöstra sida, cirka 15 minuters promenad från Kosterhavets Ekobod (start och mål). Det är ingen plats för den bekväme camparen utan snarare för friluftsmänniskor som uppskattar en vacker och primitiv naturupplevelse. För mer information och bokning, skicka ett mejl till martine@reservatet.nu!
Det finns också andra boendealternativ på Koster eller i Strömstad. Privata alternativ går också att hitta via Facebook-gruppen "Boende på Koster". 

Kostnad för deltagande: 1150kr inkl. moms. I deltagaravgiften ingår loppet, mat och en öl/glas vin/alkoholfritt. Åldersgräns för deltagande är 18 år.